Öğretim Üyesi Gelişim Seminerleri - Prof Dr. Kirby Barrick - 14, 16, 17 Ekim 2014

“Öğretim Üyesi Gelişim Seminerleri”nin dördüncüsü 14, 16, 17 Ekim 2014 tarihleri arasında Florida Üniversitesi, Tarım Eğitimi ve İletişimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof Dr. Kirby Barrick tarafından TED Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. Prof. Dr. Kirby Barrick TED Üniversitesi’nde bulunduğu süre içinde etkili öğretme yöntemleriyle öğrenmeyi arttırma konusunda öğretim elemanlarına atölye çalışmaları düzenleyecektir. Dr. Barrick, TÜBİTAK “2221 Konuk veya Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında TED Üniversitesi’ni ziyaret etmektedir.

Dr. Barrick aşağıdaki konu başlıklarına yönelik çalışmalarda bulunacaktır.

1. Öğretme ve Öğrenmenin İlkeleri
  2. Öğretmen Davranışı ve Öğrenci Başarısı
  3. Aktif Öğrenme ve Aktif Öğrenmenin Dersle Birleştirilmesi
  4. Öğretme Süreçlerinde Akran Gözlemi

Prof. Dr. Kirby Barrick Ohio State Üniversitesinden tüm derecelerini almıştır. Öğretme yöntemleri, veri analizi, deneyimsel öğrenme konularıyla ilgili derler vermiştir. Ohio State Üniversitesi tarafından 1988 yılında Distinguished Teaching Ödülünü almıştır. Araştırma konuları öğretme ve öğrenme alanı üzerinedir. 180 kitap, bölüm, makalenin ilk yazarı ya da yazarlarından biridir. 140 davetli bildiri, poster, atölye çalışmasına sahiptir. 9.7 milyon Dolarlık bütçeli araştırmalarda projelerinde proje yürütücüsü olarak görev almıştır. Dr. Barrick NACTA (Kuzey Amerika Üniversiteleri ve Tarım Öğretmenleri Birliği) tarafından Seçkin Eğitimci Ödülünü almaya hak kazanmıştır. Dr. Barrick, ABD’de bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Derneği’nin (ACTE) Tarım Eğitimi Bölümü’nde ve NACTA’nın başkanlıklarını yapmıştır. Dr. Barrick Fulbright Uzmanı olarak Suudi Arabistan ve Kore’de bulunmuştur. Yine Mısır, Kore, Haiti, Gana, Suudi Arabistan’da öğretim üyesi gelişim etkinliklerini yürütmüştür.