Tarih:
Konum: A116
TED Üniversitesi Öğretme-Öğrenme Merkezi öğretim üyelerimizi Can Akkan (Sabancı Üniversitesi) tarafından verilecek olan " Sınıf İçi Aktif Öğrenme – Sayısal Derslerde Uygulama Deneyimleri" başlıklı seminere davet etmektedir.
Özet
Bu çalıştayda 2004 yılından bugüne Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde uyguladığımız aktif öğrenme tekniklerinin bir değerlendirmesi sunulacak. Bu uygulamalar ağırlıklı olarak sayısal konu ve derslerde uygulanmış olsa da, sözel konularda da uygulamalar yapıldığından, kullanılan tekniklerin tüm konularda ders veren öğretim üyelerine fikir ve ilham verebileceğini umuyoruz. Ayrıca bu çalışmaların üniversite içinde tanıtılması sonucunda üniversitenin birinci sınıfında okuyan tüm öğrencilere Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından verilen zorunlu fen derslerinin aktif öğrenme sistemine geçişi ile ilgili bilgiler de seminerde aktarılacak. Aktif öğrenme yaklaşımı ile öncelikle amaçlanan öğrenciye ders içinde pekiştirme/düşünme egzersizleri yaptırarak, dersi derste öğrenmelerini kolaylaştırmak ve derse katılımdan aldıkları faydayı arttırmaktır. Bu egzersizler bazen sözlü, bazen kağıt üzerinde (çalışma sayfası gibi) yapılıp paylaşılabilir. Bizim deneyimlerimiz ağırlıklı olarak Microsoft Excel kullanılması üzerine yoğunlaşmış, bazı derslerde tüm ödev ve sınavların da MS Excel kullanılarak yapılması ile pedagojik açıdan bütünsel bir yapı kurgulanmıştır. Çalıştayda aktif öğrenme amaçlı sınıf içi egzersizlerin tasarım ve uygulama prensipleri, çeşitli örnekler, pratikte karşılaşılan sorunlar, uygulamalardan elde edilen sonuçlar katılımcılarla paylaşılacaktır.
Biografi
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi olan Can Akkan, 1985 yılında T.E.D. Ankara Koleji’nden, 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümden mezun oldu, 1993 yılında Yöneylem Araştırması Doktora derecesini Cornell Üniversitesi’nden aldı. Sabancı Üniversitesi Mezuniyet Sınıfı Öğretim ödülü dahil olmak üzere çeşitli öğretim ödülleri aldı. Lisans ve MBA programlarına ek olarak çeşitli şirket eğitimleri de vermektedir (Borusan Holding ve Kibar Holding Liderlik Akademilerinde yönetsel ve sayısal karar verme dersleri gibi). Araştırma konuları arasında ağırlıklı olarak etkinlik ve üretim çizelgeleme, proje çizelgeleme/planlama, tam-sayı programlama uygulamaları ve sezgisel algoritma geliştirme yer almaktadır. European Journal of Operational Research, Journal of the Operational Research Society, International Journal of Production Research, Computers and Operations Research ve Journal of Logic and Algebraic Programming dergilerinde makaleleri yayımlanmıştır. Sabancı Üniversitesi’nde MBA ve Executive MBA programlarının akademik direktörlüklerini ve Dekan Yardımcılığı görevini yapmıştır.