Ana içeriğe atla

TED’in Tarihi ve Kuruluş Felsefesi

Tarih:  -

 

TED’İN TARİHİ VE KURULUŞ FELSEFESİ

TEDÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi (Center for Teaching and Learning, CTL) tarafından, TED Genel Müdürü Sayın Sevinç Atabay’ın konuşmacı olarak katıldığı TED’in Tarihi ve Kuruluş Felsefesi konulu bir seminer düzenlendi. Seminer, TEDÜ akademik ve idari personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Öğretme ve Öğrenme Merkezi Yöneticisi ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Huri Baturay, Sayın Sevinç Atabay’ı takdim etti. Sn. Sevinç Atabay, konuşmasına, Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Türk Eğitim Derneği’nin kuruluş hikayesini katılımcılara aktararak başladı. Türk Eğitim Derneği ve TED Okulları ile ilgili istatiki bilgileri, TED’in burs sistemini ve TED Okulları’ndaki eğitim anlayışını katılımcılara aktaran Sn. Atabay; TED’in, misyonu Türkiye Cumhuriyeti olan en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı.

Sn. Sevinç Atabay aynı zamanda, öğretmen eğitiminin öneminden bahsederek her eğitimcinin kendini güncellemesinin ve yaşam boyu öğrenmenin günümüzde olmazsa olmaz bir gereklilik olduğunu dile getirdi.