Sabancı Üniversitesi Burs, Kariyer ve Mezun İlişkileri Ofisi Tarafından Organize Edilen Çevrimiçi Seminerlere Katıldık

haber_16mayıs

Tarih:  Date -

Öğretme ve Öğrenme Merkezi olarak Sabancı Üniversitesi Burs, Kariyer ve Mezun İlişkileri Ofisi tarafından organize edilen “How to promote employability skills in the curriculum” ve “Students as partners to promote learning and skills development” konulu Dr. Paul Chin’in konuk konuşmacı olduğu çevrimiçi seminerlere katıldık. İş hayatına adım attıkları ilk dönemlerde kendilerine güvenen yeni mezunlar yetiştirebilmek için üniversitelerin nasıl girişimlerde bulunabilecekleri, öğrencilerin rekabet ortamında fark yaratabilmesi için nasıl becerilerle donatılması gerektiği ve bu becerilerin öğrencilere hangi girişimlerle edindirilebileceği konusuna ayrıntılı bir şekilde değinen Dr. Paul Chin’in sunumu sonrasında Türkiye’deki diğer üniversitelerde nasıl girişimlerin mevcut olduğuna dair bilgi alışverişi yapıldı. Seminer serisinin ikinci gününde, Dr. Paul Chin’in öğrencileri öğrenme sürecine dahil etmenin önemi, yapılan araştırmalar ve güncel uygulamalar konusundaki sunumundan sonra, Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin Öğretme ve Öğrenme Merkezleri kendi uyguladıkları programlar ve programların işlevsel olan ve geliştirilmesi gereken yönleri konusunda paylaşımlarda bulundu.