Bilimsel Araştırmalarda ve Yayınlarda Etik İlkeler

Başlangıç Zamanı:  Starting Time 02:00 pm ~ 04:00 pm

Konum:  DB-14

TED Üniversitesi Öğretme-Öğrenme Merkezi, tüm akademisyenlerimizi Prof. Dr. Emin Kansu tarafından düzenlenecek olan "Bilimsel Araştırmalarda ve Yayınlarda Etik İlkeler" isimli seminere davet etmektedir.

Bio:

Dr. Kansu, 1970 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'nden "İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü" ile mezun olmuştur. 1971-72 yılları arasında New Jersey Medical College'da Dahiliye Internliği, 1972-80 yılları arasında Thomas Jefferson Üniversitesi'nde İç Hastalıkları, Hematoloji ve İmmünoloji uzmanlık, klinik ve araştırma eğitimlerini tamamlayarak 1980 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'ne dönmüştür. Aynı yıl Doçent ve 1988 yılında Profesör olan Dr. Kansu, H.Ü. Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji ABD Başkanlığı, Kanser Enstitüsü Müdürlüğü ve Kök Hücre Bilimleri Anabilim Dalı başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılında emekli olmuştur. Dr. Kansu, TÜBA Şeref Üyesidir ve TÜBİTAK, Eczacıbaşı Bilim Ödülü, Sedat Simavi-Sağlık Bilimleri Ödülü ve H.Ü. Bilim Üstün Başarı Ödüllerine layık görülmüştür. Dr. Kansu halen Enternasyonel Hematoloji Derneği (ISH) Başkanlığı görevini yürütmektedir ve Thomas Jefferson Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümünde "Adjunct Professor" kadrosunda görev yapmaktadır. Araştırma alanları hematopoez, kemik iliği ve kök hücre biyolojisi, malign hematolojik hastalıkların patogenezi, immüno-onkoloji, kan ve kemik iliği transplantasyonu, kronik graft-vs-host hastalığı immünobiyolojisi ve bilimsel etik uygulamalarıdır.