Ana içeriğe atla

İleri Seviye MOODLE Uygulamaları

Tarih: 

Başlangıç Zamanı:  Starting Time 02:00 pm ~ 04:00 pm

Konum:  DB-14 (Yeni Kampüs)

TED Üniversitesi Öğretme-Öğrenme Merkezi tüm akademisyenlerimizi Nergis A. Gürel Köybaşı ve Mahmut Teker tarafından düzenlenecek olan "İleri Düzey Moodle Uygulamaları" isimli seminere davet etmektedir. 

Özet:

Öğrenme Yönetim Sistemleri, öğrenme ortamını desteklemekle birlikte öğrenme ortamının zenginleştirilmesini de sağlayabilir. Bir öğrenme yönetim sistemi olan Moodle'ın temel becerileri öğrenmeyi desteklemek için kullanılabilirken diğer becerileri ise ortamın zenginleştirilmesi için de kullanılabilir. İleri seviye Moodle kullanımının örnekler ile açıklandığı bir sunum planlanmaktadır. Sunumda şu konular ele alınacaktır:

• Not defteri (Grades) sayfasının kullanımı
• Quiz etkinliği
• Grup oluşturma ve grup etkinliği oluşturma
• Etkinliklerin notlanması
• Workshop etkinliği
• Webinar uygulaması
• Turnitin etkinliği
• Koşullu içerik hazırlama
• Completion tracking özelliği
• Ders yedekleme ve taşıma
Ayrıca katılımcıların sorularına cevap verilmeye çalışılacaktır.

Özgeçmiş:

Nergis A. Gürel Köybaşı, 2005 yılında ODTÜ Bilgisayar Öğretmenliği ve Öğretim Teknolojileri Bölümünden, 2009 yılında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans Programından mezun oldu. Halen Enformatik Enstitüsü Tıp Bilişimi bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Nergis, ODTÜ Öğretim Teknolojileri Destek Ofisinde 2009 yılından beri araştırma görevlisi olarak görev almaktadır. Öğretim Teknolojileri Destek Ofisinin amacı öğretim elemanlarına öğretim teknolojilerini kullanma konusunda destek olmaktır. Bu çerçevede, seminerler düzenlenmekte, broşür ve kullanım kılavuzları gibi basılı materyaller ile, e-öğrenme materyalleri geliştirilerek ve birebir danışmanlık sağlanmaktadır. Ayrıca ODTÜ Açık Ders Malzemeleri Portalı da ofis tarafından yönetilmektedir. 2014-2015 akademik yılından itibaren bu görevlere öğrenme yönetim sistemi ODTÜClass’ın yönetimi ve kullanıcı desteği de ofisin görevleri arasına eklenmiştir.

Mahmut TEKER, 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuş, 2011 yılında yine ODTÜ’ de Bilişim Sistemleri bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde Doktora eğitimi sürdürmektedir. 2007 yılından beri ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda çeşitli görevlerde yer almıştır. Şu anda Bilgi İşlem bünyesindeki Öğrenci Yazılımları Biriminde görev almakta ve kampüs içerisindeki çeşitli eğitim yazılımları konusunda teknik destek vermektedir. Ayrıca kampüs içerisinde kullanılan Öğrenme Yönetim Sistemi olan ODTÜClass’ın teknik sorumlularından biridir.