Ana içeriğe atla

Yüksek Öğretimde Akademik Dürüstlük ve İntihal: Araştırma Sonuçları ve Çözüm Önerileri

Tarih: 

Konum:  A116

TED Üniversitesi Öğretme-Öğrenme Merkezi öğretim üyelerimizi Esra Eret-Orhan ve Ahmet Ok (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) tarafından verilecek olan "Yüksek Öğretimde Akademik Dürüstlük ve İntihal: Araştırma Sonuçları ve Çözüm Önerileri" başlıklı seminere davet etmektedir.

Akademik Biyografiler:

Esra ERET-ORHAN, lisans derecesini ODTÜ, Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden; yüksek lisans ve doktora derecelerini ODTÜ, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’ndan almıştır. Şu anda halen ODTÜ Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Merkezi’nde eğitim ve öğretim planlamacısı olarak görev yapmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında meslek öncesi öğretmen eğitimi, program geliştirme ve değerlendirme, öğretim tasarımı, fiziksel öğrenme ortamları, öğretim yöntem-teknikleri, öğretim üyelerinin profesyonel gelişimi ve akademik dürüstlük konuları yer almaktadır.

Ahmet OK, lisans derecesini ODTÜ, Eğitim Fakültesi, Kimya Öğretmenliği Bölümü’nden; yüksek lisans ve doktora derecelerini ODTÜ, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’ndan almıştır. Şu anda halen ODTÜ Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda profesör olarak görev yapmaktadır. Akademik ilgi alanları arasında öğretmen eğitimi ve yeterlikler, akademik etik ve intihal, akreditasyon ve değerlendirme, program değerlendirme ve öğrenme ortamları yer almaktadır.